Σιθωνία

Είναι το δεύτερο πόδι (χερσόνησος) της Χαλκιδικής, περιβάλλεται από κρυστάλλινες και πεντακάθαρες παραλίες,στις οποίες καταλήγουν  καταπράσινες πλαγιές και δάση με πλούσια και ποικίλη βλάστηση, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαύσει βουνό και θάλασσα.

Σάρτη Χαλκιδικής

Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου της Σιθωνίας και απέχει 140 χλ απο την πόλη της Θεσσαλονίκης. Η παραλία της καλύπτει μια πολύ μεγάλη ακτίνα κατά μήκους του χωριού,από την οποία απολαμβάνει κανείς την εκπληκτική θέα της απέναντι χερσονήσου Άθω (Άγιον Όρος) .

 

Με πανδαισία χρωμάτων κατά την ανατολή και δύση του ηλίου,προσφέρει στον επισκέπτη εικόνες σπάνιας ομορφιάς και χαλάρωσης.Η παραλία έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία όπως και πολλές άλλες παραλίες της Σιθωνίας.

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει πολλές μαγευτικές παραλίες που απλώνονται βόρεια (Αχλάδα,Πλατανίτσι,Καβουρότρυπες,Πορτοκάλι,Αρμενιστή κλπ) και νότια (Πλατάνια,Αγριδιά,Βαλτί,παραλίαΣυκιάς,Πηγαδάκι,Κληματαριά κλπ).

Η ομορφιά όμως δεν τελειώνει στη θάλασσα,αφού σημαντικό στοιχείο της περιοχής και της Σιθωνίας  γενικότερα είναι και το πράσινο,που υπάρχει παντού σε όλες του τις αποχρώσεις,προσφέροντας ευκαιρίες για περιήγηση,με ωραιότερη όλων στο όρος Ίταμος(Δραγουντέλι) όπου απολαμβάνει κανείς φύση ιδιαιτέρου κάλλους στο πυκνόφυτο δάσος.

Τοπικές εκδηλώσεις

Πανηγύρι στη Συκιά (παλιό,όμορφο,παραδοσιακό χωριό,11 χιλ.νότια) του Αγίου Πνεύματος και πανηγύρι στη Σάρτη τον δεκαπενταύγουστο (της Παναγίας) με πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις.